Skip to content

Tippek, tanácsok újszülött fotózáshoz

Tippek, tanácsok újszülött fotózáshoz

Időpont egyeztetés

Már azelőtt érdemes felvenni velem a kapcsolatot, hogy megszületett volna a kisbabád. Ekkor meg tudunk beszélni minden részletet, hol és hogyan zajlik a fotózás.  

Mikor?

Minél előbb, mert ilyenkor még mélyen alszanak.  A legideálisabb kor 5 -10 napos kora között van. De mivel minden baba más és más, azért érdemes megvárni, hogy a pici elérje a 3 kilogrammos súlyt.

Mennyi ideig tart a fotózás?

3-4 órát biztosan kell tervezni, sőt, előfordulhat, hogy ettől többet is, hiszen fontos szempont, hogy a baba aludjon. Az újszülött fotózás során számolni kell a szünetekkel is – idő kell a tisztába tevéshez, etetéshez, pihenéshez, altatáshoz is.

Hogyan öltöztessük a csecsemőt?

Sehogy! Az újszülött fotózás lényege a baba meztelen bőre. A fotózás előtt ügyeljetek rá, hogy ne legyenek szorosak a ruhadarabjai, mert az nyomot hagyhat. Célszerű ilyenkor pólyába, vastag takaróba csavarni, így később nem kell az öltözéssel felébreszteni.

Kiegészítők

Egy alvó újszülött önmagában is gyönyörű fotótéma, de egy-egy egyedi, erre a célra készített kisruhával, sapkával, fejpánttal még színesebbé lehet varázsolni a képeket. A kiegészítőimet folyamatosan bővítem.

Hol történik a fotózás?

Legtöbbször saját bajai stúdiómban fényképezek, hiszen itt kéznél van minden kellékem, ami szükséges lehet. Igény esetén azonban házhoz is megyek.